Unde se duc banii romanului de rand…

0

Stim foarte bine toti, ca din buzunarele nostre pleaca mereu bani la stat pentru diverse taxe, plati sau te miri ce, sub 65547 denumiri. Logic, cica toate sunt facute pentru a ajuta Romania si pentru a imbunatati traiul romanilor. Ca nu este adevarat, stim si asta, dar speram si noi, ca doar speranta moare ultima, ca intr-un final se va intampla un miracol si banii aia se vor utiliza pentru ceva cu adevarat folositor. Dar poate ca suntem noi extraterestrii si nu intelegem ca mai marii nostri chiar vor binele nostru si se lupta sa traim intr-o tara mai buna si mai frumoasa, nu doar sa dea niste bani pe ceva care nu si-ar avea rostul si asta pentru ca traim intr-o tara, in care drumurile sunt tot o groapa si-o hartoapa, cladirile stau sa cada sau nu sunt destule, etc.
Primaria Capitalei a facut o noua investitie, in valoare de 550.000 RON. Acesti bani au fost folositi pentru achizitionarea a 553 de pasari exotice, care vor popula parcurile Herastrau, Cismigiu si Bordei. Printre aceste pasari exotice gasim: rate madarine, rate caroline, pauni, albi, pauni arlechini, lebede negre, gaste califar albe si rosii. Se stie foarte bine ca aceste pasari sunt foarte fragile si mediul in care ele traiesc trebuie sa fie unul special, mai ales curat. Daca stam sa ne gandim care este situatia in parcurile noastre, si cum in apa gasim de la sticle de suc pana la surubelnite si alte multe obiecte si produse care in mod normal stau in casa si dupa ce sunt folosite ar trebui sa ajunga la gunoi, ma intreb eu cum vor convietui aceste pasari exotice cu aceasta gama larga de produse, pe langa ele? Se vor adapta?! Nu cred… Vor ajunge probabil, in scurt timp ca si animalele de la Gradina Zoologica, care arata de iti vine sa le plangi de mila. Si atunci, la ce bun aceasta investitie? Nu era mai bine daca tot erau acesti bani, sa fie folositi altfel? Stim bine ca spitalele nu mai au medicamente si restul necesar pentru a se ocupa de bolnavi, scolile, multe dintre ele stau sa cada, drumurile sunt ciuruite ca dupa bombardamente, si lista poate sa continue, dar la ce bun, ca tot nu ne aude nimeni si daca ne aude nu ne baga in seama, ca tot ce stiu ei fac.
Probabil ca nu-mi dau eu seama si nu inteleg rostul acestor pasari, si mai ales dorinta de bine pentru popolatia Romaniei, si poate ca neincrederea mea a atins cotele maxime, comentand aceasta noua initiativa a Primariei Capitalei…