Un motiv in plus pentru a bea cafea in fiecare dimineata, capsulele de cafea

0
Un motiv in plus pentru a bea cafea in fiecare dimineata, capsulele de cafea

Cafeaua poate fi preparata in multe modalitati, fie ca boabele sale sunt prajite, macinate si apoi puse la ibric, ori ca sunt consumate crude, adica fara a fi prajite, cunoscuta si sub numele de cafea verde datorita faptului ca boabele de cafea in starea lor naturala sunt de culoare verde. Ori, mai recent cafeaua este regasita si in alte forme, cum ar fi cea a capsulelor de cafea care reprezinta o inovatie a pietei de espressoare de cafea. In comparatie cu cafea boabe sau cafeaua normala de la pachet care este extrasa dintr-o cantitate mai mare de cafea ceea ce inseamna ca este expusa inevitabil la factorii externi care influenteaza calitatea cafelei, factori dintre care aerul sau soarele, capsula de cafea nu este expusa la niciun factor extern, si datorita unui gaz interior prospetimea si gustul acesteia este pastrat pentru mult timp.

Pe langa faptul ca difera in materie de fabricare sau preparare, capsulele de cafea mcafe prezinta avantajul major ca nu necesita nicidecum la fel de mult timp pentru ca tu sa iti consumi cafeaua cum este cazul cafelei la pachet. Totodata intr-o singura capsula de cafea este introdusa o cantitate mai mult decat suficienta pentru o singura portie, ceea ce inseamna ca nu mai este necesar sa masori cantitatea de cafea astfel incat sa iti ajunga tie, stii exact de ce ai nevoie pentru a prepara o cana de cafea. De asemenea nu mai este nevoie sa adaugi arome, ceea ce te ajuta la prepararea cafelei intr-un timp cat mai scurt, pentru ca o capsula de cafea vine direct cu aromele pe care le doresti.

Asa cum am precizat si mai sus capsulele de cafea sunt impachetate individual, un factor foarte important in prepararea cafelei pentru ca nu este expusa intreaga cantitate de cafea la aer, lumina sau soare, factor care contribuie semnificativ la calitatea cafelei. In ceea ce priveste tipurile de capsule, acestea pot fi confectionate din hartie, care prezinta aceeasi functionalitatea cu capsulele de cafea confectionate din plastic sau din metal, insa doar in cazul in care capsulele de cafea de hartie sunt sigilate individual.

Pentru a oferi confortul unei cafele preparate instant si o aroma indelungata, s-au construit mai multe tipuri de capsule. Cat priveste ideea fabricarii capsulelor de cafea, acestea au fost modelate dupa plicurile de ceai, adica sunt compuse din cantitati mici de cafea instanta la care se adauga si boabele prajite de cafea, care apoi sunt depuse in apa fierbinte pentru cateva minute.
In concluzie, capsulele de cafea sunt cu siguranta mult mai avantajoase decat cafeaua normala din mai multe puncte de vedere, este mai rapid de preparat, este mai ecologica si mai sanatoasa, iar daca luam in considerare ritmul din ce in ce mai alert in care se desfasoara vietile noastre, capsulele de cafea vin in ajutorul nostru.