Pompa submersibila – Avantaje si dezavantaje

0
Pompa submersibila – Avantaje si dezavantaje

Ca urmare a numelui, o pompa submersibila este proiectata pentru a fi introdusa (scufundata) in apa sau in alt lichid care trebuie indepartat. Pompele submersibile nu sunt la fel. Exista versiuni diferite ale acestor dispozitive mecanice, utilizate in diverse aplicatii, inclusiv o gaura, o piscina, un iaz, o fantanasau o canalizare.

Desi pompa submersibila poate ajuta la indeplinirea mai multor nevoi, de cele mai multe ori principalul serviciu pentru care este achizitionata o pompa de apa submersibila este pur si simplu pomparea apei potabile din puturi care nu ar fi utilizate in totalitate cu o pompa.

Daca aceste pompe sunt atat de populare, atunci ar trebui sa existe unele avantaje pentru utilizarea lor. Care sunt aceste avantaje?

Un avantaj pentru o pompa submersibila este modul in care este proiectata. Este proiectata ca o unitate bine fixata, cu garnituri si etansitate la apa, care mentin lichidul din carcasa si din componentele interne.

In afara de faptul ca sunt sigilate etans si rezistente la apa, exista si alte avantaje ale pompelor submersibile.
Un avantaj este modul in care pompeaza apa. Submersibilul utilizeaza presiunea directa pentru a impinge lichidul prin teava sau furtun in loc sa utilizeze metoda de aspirare. Utilizarea presiunii directe inseamna ca pompa poate deplasa fluidele la o distanta mai mare si mai eficient decat dispozitivele de aspiratie.

Datorita faptului ca este plasata direct in lichid, modelul submersibil poate functiona mai eficient atunci cand se lucreaza cu lichide si distante lungi.

Exista vreun dezavantaj in utilizarea unei pompe submersibile?

Cand se ia in considerare avantajele oricarui tip de produs, trebuie sa se ia in considerare si posibilele dezavantaje. Desigur, ca si in cazul oricarui tip de dispozitiv mecanic, exista intotdeauna riscul aparitiei unor probleme.

O problema potentiala ar aparea daca o garnitura a fost rupta sau si-a pierdut integritatea. Acest lucru ar determina scurgerea pompei, eventual corodarea componentelor interne si declansarea acesteia.

De aceea este nevoie sa lucrati cu multa atentie cand folositi pompa submersibila, insa acest lucru este valabil pentru orice aparat sau instrument daca va doriti sa aiba o durata de viata mai lunga.

Inainte de a va aduce acasa submersibilul, trebuie sa fiti sigur ca ati fost informat cu privire la legile vecinatatii. Pentru a preveni frustrarea, asigurati-va ca respectati toate cerintele specificate pentru a respecta standardele.

Un alt dezavantaj este ca poate costa mai mult decat o unitate non-submersibila de dimensiuni comparabile. In timp ce costul poate fi luat in considerare atunci cand se decide o achizitie, atunci cand se cantareste avantajele si dezavantajele, pompa submersibila castiga deseori.

In concluzie, cand va uitati la avantaje si dezavantaje, probabil ca veti ajunge la concluzia ca pompa submersibila este un dispozitiv convenabil si versatil – util in multe scopuri diferite.