Huawei trece de la 40 la 48 de MP

0
Huawei trece de la 40 la 48 de MP

Huawei trece la camerele foto de 48 megapixeli, după cele de 40 MP de pe modelul P20 Pro, ce folosesc un senzor conceput si produs de Sony. Telefonul Nova 4 vândut sub brand-ul Huawei, și View 20, vândut sub brand-ul celor de la Honor, sunt primele telefoane cu astfel de camere.

Nova 4 va fi lansat pe 17 decembrie, în timp ce Honor View 20 deja a fost prezentat, insa lansarea oficiala a acestuia inca nu a avut loc. Ceea ce s-a prezentat defapt a fost o serie de poze realizata cu mult-asteptatul device, design-ul telefonului in sine ramanand in continuare necunoscut participantilor la lansare.

Dacă Huawei s-a lăudat, odata cu lansarea lui P20 Pro sau pe chiar si a lui Mate 20 Pro că îmbunătățește, cu ajutorul inteligentei artificiale, calitatea fotografiilor realizate noaptea, cu noul senzor Sony trece la nivelul următor in ceea ce priveste fotografia.

Conform informațiilor ce ne-au fost comunicate pana acum, Honor View 20 folosește un mecanism denumit Quad Bayer. Ce inseamna asta? Inseamna ca un pixel folosește si pixelii adiacenți pentru a captura mai multa informatie atunci cand lumina se dovedeste a fi insuficienta.

Ca urmare a acestui proces, imaginile obtinute cu Honor View 20 sau Huawei Nova 4 ar trebui să fie mai clare și mai luminoase pe timp de noapte. Chiar daca senzorul in sine se lauda cu 48 de MP, cadrele finale n-au decat 12 megapixeli, dar e mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri.

Cei care au nevoie de mai mult de atat apeleaza cel mai probabil la un DSLR si aparatura din sfera profesionista, careia camerele foto ale telefoanelor nu ii sunt destinate.

Huawei susține că noul modul folosește inteligența artificială a procesorului pentru a obtine fotografii de calitate superioara, strategie pe care vor miza probabil si in conceperea urmatorului telefon din seria P.

Honor View 20 se mai face remarcat și prin ecran. Nu este nici pe departe sticla samsung dar nu are nicio crestătură, iar camera pentru selfie-uri a fost integrată în colțul din stânga sus al acestioa.

Este vorba deci de un display cam cât ecranul. Procesorul va fi un Kirin 980, folosit pentru prima dată in configuratia lui Huawei Mate 20 Pro. Honor isi va lansa noul telefon în Europa pe 22 ianuarie la Paris, la aproape o luna de la lansarea in China.

Telefonul ar mai avea conform zvonurilor ce circula in mediul online 6 GB de RAM, 128 GB memorie interna și ar permite încărcarea rapidă. Sistemul de operare va fi Android Pie cu interfața personalizata Huawei ce poarta numele de EMUI 9. O altă noutate ar fi functia Link Turbo, care permite folosirea conectivitatii Wi-Fi și 4G pentru viteze mai mari de upload și download.

Pentru a vedea insa de ce e cu adevarat capabil noul telefon, mai trebuie sa asteptam inca o luna, urmand sa analizam dupa lansare toate detaliile care ne intereseaza (inclusiv pretul ce momentan nu a fost facut public) inainte de o potentiala achizitie a device-ului.