Despre arta cadourilor si tipologiile de oameni

0
Despre arta cadourilor si tipologiile de oameni

Se spune ca a oferi un cadou este un semn de noblete sufleteasca. Realitatea insa ne demonstreaza ca motivele pentru care se ofera un dar difera de la caz la caz, si nu de putine ori se uita care este adevarata semnnificatie a daruirii. Se practica asadar oferirea darurilor din obligatie, din snobism sau doar pentru a obtine un favor din partea destinatarului.

Este foarte important sa stim cand, cui si ce oferim drept cadou. Nu degeaba in Japonia s-au initiat cursuri speciale pe acest subiect, astfel incat cadourile sa devina mai mult ca oricand un mesaj, o forma de limbaj. Daca prin cadou ai reusit sa satisfaci nevoia sau dorinta cea mai intima a destinatarului, inseamna ca ai fost inspirat, asemenea si alegerea.

Exista insa anumite comportamente sau tendinte frecvente in care este posibil sa te regasesti si tu. Iata despre ce anume este vorba!

Cel care ofera ceea ce i-a lipsit in copilarie

Unele copilarii au fost marcate de anume lipsuri. Cadoul mult asteptat nu a mai venit niciodata si iata ca varsta adulta poarta amprenta acelor daruri ratate in perioda copilariei. De unde si tipologia celor care „doneaza” cadoul la care au sperat intreaga copilarie si nu a mai aparut.

Cel care face cadouri impresionante

Este usor de recunoscut tipologia de oameni care vor sa isi marcheze pozitia sociala inalta (potenta financiara) prin cadouri foarte generoase. Darnicia exagerata este uneori un semn al dorintei de dominare. Deci nu trebuie sa pastram in anturaj acei prieteni care ne invita mereu la masa sau in vacante costisitoare. Risipa lor poate fi o masca constienta/inconstienta a dorintei de a ne controla si manipula. Mai tarziu pot aparea frustrari de ambele parti, deci este de preferat sa te feresti de astfel de persoane, chiar daca iti surade ideea de cadouri costisitoare.

Cel care face cadouri folositoare

Cadourile utile sunt adesea cele mai apreciate. Asta datorita faptului ca sunt practice si reusesc sa satisfaca nevoile destinatarului, scutindu-l pe acesta de o cheltuiala. Dincolo de utilitate, ii demonstrezi persoanei in cauza incurajarea in practicarea unui hobby sau sustinerea unei initiative, de exemplu atunci cand si-a propus sa slabeasca, iar tu ii oferi o pereche de colanti din neopren.

Cel care ofera cadouri haioase

Persoanele cu un simt dezvoltat al umorului nu rateaza nicio ocazie prin care pot sa isi binedispuna persoanele din jur, iar cadourile reprezinta modalitatea ideala prin care pot face asta.

Desigur, trebuie avuta in vedere relatia care exista intre tine si destinatar, in cazul in care te decizi sa apelezi la categoria de cadouri haioase. Prietenul acela cu care poti glumi despre orice, fara sa se supere, cu siguranta va aprecia originalitatea unui cadou haios care ii va starni amuzamentul.

Cel care ofera drept cadou obiecte primite

Reprezinta si acesta un comportament care incalca codul bunelor maniere. Exista persoane care nu doresc sa se complice prea mult, mai ales financiar, motiv pentru care aleg sa ofere drept cadou ceva ce au prin casa. Este de bun simt sa cumperi si sa oferi ceva simbolic, chiar daca nu are o valoare foarte mare.

Cel care pune pret pe ambalaj

Cel care ofera cadoul pune in joc propria identitate. In ce masura contribuie ambalajul cadoului la asta? Intr-o foarte mare masura, fiind practic modalitatea de finisare a obiectului oferit. Exista persoane care au inteles acest lucru si aleg cu deosebita atentie un ambalaj care se armonizeaza atat cu cadoul, cat si cu personalitatea destinatarului.

Te regasesti in vreuna dintre tipologiile enumerate? 3gifts.ro sustine unicitatea cadourilor si intervine acolo unde lipsa de inspiratie isi spune cuvantul. Acceseaza pagina oficiala pentru a vedea despre ce este vorba!