De ce farmaciile sunt indispensabile?

0
De ce farmaciile sunt indispensabile?

Sub presiune, de multe ori oamenii găsesc răspunsurile corecte. Fiind acasă, îngrijorându-ne și aflându-ne în imposibilitatea de a vedea un medic, de cele mai multe ori ne ducem la o farmacie de stradă pentru a obține ajutor. Probabil din rutină, ni se pare ciudat să ne adresăm unui farmacist pentru ajutor – să-l întrerupem din spatele tejghelei. Nu este ciudat pentru el și ne aduce imediat medicamentele de care avem nevoie.

Acum, știm că potențialul farmacistului de a răspunde la întrebările noastre și de a ușura povara purtată de medicii de familie este enormă.

Recent, David Brindle a făcut acest lucru descriind cercetarea care arată decalajul dintre modul în care câteva sisteme de sănătate lucrează cu farmaciștii, iar restul nu. Și în timp ce finanțarea farmaciei este stoarsă ca și restul cheltuielilor de sănătate și de ingrijire, ea reprezintă încă aproximativ 2% din cheltuieli. Acest lucru trebuie să fie mai mult decât amenajarea șanțurilor și a fiecărui colț. Din păcate, adesea această resursă incredibilă este uitată.

Este natural ca separarea spațială și o mică rivalitate profesională să conteze. În multe locuri, farmacia și restul asistenței medicale primare au crescut. Dar, odată cu presiunile bugetelor și din pricina faptului că sunt mulți oameni care doresc să viziteze medicul lor de familie, echipa de asistență primară se integrează mai bine împreună.

Dar există un alt motiv – dincolo de cât de ocupată este toată lumea – este important să înțelegem acum potențialul unei farmacii comunitare mai mult ca niciodată. Tehnologia schimbă ceea ce pot face farmaciile, cu dispozitive care pot identifica boala fără a se baza pe cunoștințele și abilitățile clinice.

Deci, pe măsură ce tehnologia se schimbă, potențialul farmaciilor va crește foarte mult. Pentru a realiza acest potențial, va trebui să continuăm să inovăm cu atenție și să ajutăm profesioniștii să lucreze mai bine împreună. Cu toate acestea, este posibil să ne schimbăm modul în care ne gândim la asistența medicală.

Cu o presiune atât de mare asupra serviciilor, este ușor de determinat să se facă serviciile eficace și eficiente pentru a se transforma într-o mentalitate axată pe raționalizare. De exemplu, în îngrijirea urgentă, accentul este adesea pur și simplu spus pe tonul de a împiedica oamenii să vină și de a muta oamenii cu expertiză clinică cât mai departe de ușa din față. Din ce în ce mai mult, însă, vedem beneficiile triajului de experți literalmente la ușa din față.

Același lucru este valabil în farmacia comunității. Ca diagnostic devine o activitate mai simplă – nu se limitează la doar câțiva oameni – furnizarea de asistență medicală primară. Suntem foarte mândri că am creat relații cu farmaciștii din localitățile noastre pentru a-i ajuta să-și lărgească sprijinul pentru pacienți și pentru a primi feedback de primă mână, cu privire la inovațiile pe care le analizăm. Așadar, nu avem nevoie de amenajări frumoase la orice colț – este nevoie inovație în cadrul sănătății.