Cum sa folosesc hoverboard-ul fara riscuri

0
Cum sa folosesc hoverboard-ul fara riscuri

Hoverboard-ul este unul dintre cele mai noi gadgeturi in materie de locomotie aparute in ultima perioada. Acesta are avantajul ca este compact, nu are dimensiuni mari si, prin urmare, poate fi usor transportat si depozitat in casa ori la orice alt punct de destinatie.

In plus, acesta este construit de asa natura incat sa iti ofere autonomie de miscare, cu baterii capabile sa propulseze dispozitivul o zi intreaga, pe distante pe care cu greu le-ai putea acoperi cu trotineta sau chiar cu bicicleta. In price caz, hoverboard-ul poate fi considerat un mijloc de locomotie si de distractie inedit, cata vreme iti ofera posibilitatea de misare in aer liber pe spatii ample, fara efort fizic din partea ta.

Exerseaza in casa

Una dintre preocuparile celor care doresc sa mearga cu hoverboard-ul este insa cum isi vor putea tine ei echilibrul. La prima vedere, dispozitivul pare sa se miste singur, fara a-ti da seama in ce mod este controlat si cum poate fi el propulsat, uneori cu o viteza uimitoare, de aceea Monkey Board te invita in jungla urbana.

De precizat ca viteza medie a unui hoverboard este de 15-18 km pe ora, ceea ce nu este chiar putin, fiind echivalentul unei masini care circula cu viteza a doua prin oras, in conditii de trafic aglomerat. Din acest punct de vedere, manevrarea unui hoverboard poate parea o misiune dificila, daca nu stii cum sa-l stapanesti si, mai ales, daca nu ii cunosti sistemul de functionare.

Unul dintre cele mai inteligente gadgeturi

Hoverboard-ul putem spune ca este unul dintre cele mai inteligente gadgeturi destinate miscarii pe care le avem la ora actuala pe piata. Astfel, dispozitivul poate comunica prin bluetooth cu alte dispozitive smart compatibile si poate fi controlat prin telecomanda.

De asemenea, acesta poate stoca si reda muzica, fiind prevazut totodata cu sistem de iluminat cu led, care se activeaza intuitiv si iti asigura vizibilitate pe timp de noapte. Cu toate acestea, folosirea lui este oarecum asemanatoare cu cea a unui skateboard, varianta straveche a hoverboard-ului. Pentru a evita orice fel de accidente, este de preferat ca prima folosire sa fie facuta in casa, pe covor, unde ne putem ajuta de pereti sau de mobilier.

Nu sari pe el din prima

Ca mod de folosire, cel mai experimentati spun ca nu ne urcam din prima cu ambele picioare pe placa inteligenta sau sa sarim pe el, in speranta ca evitam orice alte eforturi. Punem intai un picior, sa simtim dispozitivul sub talpa, si abia apoi il urcam si pe celalalt, incercand sa ne mentinem echilibrul. Evitati miscarile bruste si incercati sa va echilibrati pozitia corpului.

Practic, dispozitivul foloseste centrul gravitational al corpului uman pentru propulsie. Astfel, o pozitie prea in fata sau prea in spate poate conduce la dezechilibrare si caderea de pe hoverboard. Cel mai bine este sa incercam sa stam in pozitie verticala, iar cu o usoara aplecare a corpului spre inainte, acesta va porni la plimbare. La fel se intampla si la curbe, unde aplecarile usoare ale corpului pot determina schimbarea directiei pentru hoverboard.