Ce sa aleg dintre un corset si o bustiera?

0
Ce sa aleg dintre un corset si o bustiera?

Un corset se poate asemana foarte mult cu o bustiera, insa cu toate acestea, exista anumite diferente pe care trebuie sa le cunoasteti atunci cand doriti sa va alegeti corestul perfect de la magazinul Conceptoline.

Poate parea de moda veche, dar multe femei se bucura ca au posibilitatea de a purta un corset dat fiind faptul ca o asemenea piesa vestimentara le arata foarte mica talia si le ofera o silueta eleganta.

Pe de alta parte, o bustiera este un stil mai modern, care va face pieptul sa arate mai “inaltat”.

Corset Stiluri

Corsetele sunt realizate in mod traditional in 2 stiluri:

  • Un underbust corset incepe chiar sub bust si poate fi purtata cu un sutien.
  • Un corset suprasolicitat incepe mai sus si este purtat in locul unui sutien.

Corseturile se termina de obicei sub talie, fie la solduri sau mai mici. Deoarece crearea acestei curbe pentru clepsidra implica soldurile, stilurile mai scurte nu sunt tipice.

Unele branduri fac corsete care sunt intr-adevar cinicuri de talie . S-ar putea sa semene cu o centura extra-larga, cu cateva caracteristici de corset.

Bustiere Stiluri

Bustierele au un sutien incorporat. Sunt in mod obisnuit mai scurte decat un corsete, care se termina chiar deasupra sau chiar la talie. De obicei, ele nu sunt concepute pentru a acoperi soldurile.

Exista, de asemenea unele bustiere care sunt mult mai scurte. Unele marci vor numi un sutien un sutien cu linie lunga si vice-versa. Veti vedea numele utilizate interschimbabil.

Rigide vs. flexibil

Corseturile sunt realizate in mod traditional cu o tesatura cum ar fi bumbacul, imbibata cu dezosare rigida.

Cele mai bune corseturi sunt facute cu dezosarea otelului, care este suficient de puternica pentru a lua centimetri de pe talie, transformandu-va drastic figura. Cu cat designul este mai drastic, cu atat curbeaza forma de clepsidra.

Bustierele se simt de obicei mai putin confortabili, deoarece sunt fabricate din tesaturi flexibile. Acestea contin, de obicei, panouri stretch, elastice din plastic moale. Bustierele sunt comune pentru mirese de a le purta sub rochia lor de nunta.

Sistem de inchidere

Corsetele sunt in mod traditional tinute inchise cu sireturi. Atunci cand sireturile sunt in spate si cravata la talie, ele ofera suport optim. Pe masura ce strangeti sireturile, talia devine mai mica si mai precisa. In plus, corsetele traditionale au, de asemenea, o inchidere metalica cu saiba in fata.

Bustierele nu au de obicei, sireturi functionale. Au inchizatoare cu ochiuri, cum ar fi cele pe care le vei vedea pe sutien, fie in fata, fie in spate.

Cat de scumpe sunt acestea?

Corsetele sunt mult mai scumpe decat bustierele. Bustierele sunt produse in masa si sunt disponibile in toate gamele de preturi.

Asadar, in mare parte acestea sunt cateva detalii pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand trebuie sa alegeti un corset sau o bustiera. Cunoscand aceste detalii, va fi mai usor sa stabiliti ce vi se potriveste mai bine dintre un corset si o bustiera, asa ca alegerea dvs. de la magazinul Conceptoline va fi mult mai simpla decat ati crede.