Cat de eficienta este optimizarea seo?

0
Cat de eficienta este optimizarea seo?

Termenul SEO, este de fapt o prescurtare pentru Search Engine Optimization, care in limba romana ar insemna optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare.

Toti cei care detin un blog personal, un site sau o afacere si isi doresc un trafic foarte mare, sau un numar cat mai mare de clienti pentru afacere, care sa provina din mediul online, pot sa acceseze cu incredere pagina SmartSeoPack.com, pentru a afla mai multe detalii despre optimizarea seo, si despre cat de eficient poate fi acest proces pentru ei.

Procesul de optimizare seo, se imparte in doua ramuri, astfel ca avem optimizare seo on page, si optimizare seo off page, iar in continuare vom discuta despre cele doua ramuri ale optimizarii seo.

In primul rand, trebuie sa amintim optimizarea seo on page, care este un proces prin care se optimizeaza structura interna a site-ului, astfel incat acesta sa aiba o clasare cat mai buna in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare.

Inainte de a se incepe acest proces insa, se va realiza un audit seo complet, pentru ca site-ul sa fie analizat de la A la Z, cu scopul indentificarii punctelor slabe, dar si al punctelor forte.

Dupa ce se va realiza auditul seo, se vor adauga modificari si diverse elemente structurii site-ului, vor aparea fisiere sau chiar si texte noi, iar odata ce se va finaliza aceasta prima parte a procesului de optimizare seo, se va trece la procesul de optimizare seo off page.

Pentru ca optimizarea seo off page sa fie de cea mai buna calitate, de cea mai buna calitate trebuie sa fie si optimizarea seo on page, care sta la baza optimizarii seo off page.

Procesul de optimizare seo off page, este unul cat se poate de complex, dar si de o durata lunga, si care nu doar ca promoveaza o afacere pe internet, dar ajuta foarte mult si la pozitionarea pe o pozitie foarte buna a site-ului, in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare, cum ar fi Google, Yahoo, Bing, etc.

Ei bine, se spune ca din traficul unui site, aproximativ 80% dintre vizitatori, ajung sa viziteze un site datorita motoarelor de cautare, iar dintre acestia, un procent de 90% folosesc Google ca si motor de cautare.

Referitor la site-uri, trebuie mentionat faptul ca in lume, exista miliarde de site-uri, asa ca fiecare site nou aparut in mediul online, sau fiecare blog, are un numar foarte mare de site-uri concurente, din nisa respectiva.

Aici este foarte important de precizat faptul ca, indiferent ca discutam despre un blog personal, despre un site personal, sau despre un site al unei firme, acesta nu va ajunge niciodata pe prima pagina in cautarile Google, sau in cautarile altui motor de cautare, fara a beneficia de un proces de optimizare seo.

Asadar, pentru toti cei care detin un site personal, un blog personal, sau pentru cei care isi doresc sa isi promoveze afacerea in mediul online, optimizarea seo poate sa fie cea mai eficienta solutie pentru a ajunge la succesul dorit.