Bacalaureat 2009, to be or not to be…

0

Mai sunt doar 2 zile pana cand oficial, ar trebui sa inceapa Bacalaureatul. Dar sesiunea din aceasta vara sta inca sub semnul intrebarii, avand in vedere ca profesorii ameninta boicotarea examenului, si toate acestea din cauza guvernului, care vrea sa-i plateasca cu mai putin de jumatate decat au luat anul trecut. Federatia Sindicatelor Libere a anuntat ca respinge categoric oferta Ministerului Educatiei privind plata cadrelor didactice care vor participa la examen. Tot Federatia Sindicatelor Libere a anuntat ca este imposibil sa accepte aceasta oferta mai ales cand a fost insotita de scuza crizei financiare. Intrebarea Sindicatelor a fost de ce nu se abordeaza aceasta scuza si cand este vorba despre parlamentari si ministri. Cum era si de asteptat raspunsul nu a venit, ci o replica taioasa la adresa profesorilor a fost spusa din nou.
Este greu atat pentru elevi, parinti sa stai cu sufletul la gura, daca intri luni sau nu la prima proba de examen. Nu au nici o vina si nu cred, sincer, ca profesorii doresc sa raneasca parintii si elevii prin aceasta miscare. Dar trebuie cumva sa ii trezeasca pe cei care stau in fotolii de piele si nu le pasa absolut deloc de ceea ce se intampla mai departe de birourile lor, iar daca spun ca le pasa, fac asta doar de ochii si gura presei, si pentru a mai apela la credibilitatea celor care s-au dus sa-i voteze. Mi se pare ceva miselesc, josnic dar se pare ca asta este Ministerul nostru drag si scump. Sa nu uitam ca inaintea ultimei etape de Teze cu Subiect Unic din acest an, Ministerul a anuntat ca nu mai ingaduie profesorilor sa faca nici o greseala si cine va face va avea de suferit. Care a fost urmarea? Greaselile s-au produs, dar culmea nu la cei care stateau cu elevii in sali, ci la cei care stateau in Minister si faceau subiecte. Deci… sincer este bataie de joc la adresa noastra a tuturor. Exact cum s-a intamplat si la teze, profesorii vor tine cont de sufletele a mii de elevi si de parinti si vor intra in sali, pentru ca Bacalaureatul sa se desfasoare normal. Si asa si de data aceasta jungla din Minister va castiga teren si isi va impune punctul de vedere.
Dar am si eu o intrebare, asa de om banal, care se confrunta zilnic cu preturile si toate darile din tara asta : daca cei din Minister ar lua ei locul profesorilor si ar primi cat vor ei sa dea le-ar mai conveni? Ar putea sa se descurce, sau ar striga si ei disperati ca nu este normal sa primesti 1.500.000(lei vechi) pe doua saptamani de Bac si logic impozabili,?!