Avantajul unei constructii metalice

0
Avantajul unei constructii metalice

Metalul este un element pe care arhitectii il prefera, adesea adera spre proiectele ce contin fragmente metalice in pofitda unor lucrari standard de tip imobil.

Care este avantajul unei astfel de constructii metalice si de ce totusi sa inclini sa-ti ridici un astfel de spatiu. Ei bine, avantajele sunt numeroase si tin atat de timpul de constructie cat si de partea economica.

Economic

Din acest punct de vedere metalul este un produs care se monteaza simplu, adesea intalnim chiar si jucarii metalice pentru adolescentii de peste 13 ani care isi monteaza singuri elementele.

Procesul de construire este rapid iar in ceea ce priveste siguranta de moment dar si in timp discutiile nu-si mai au locul. Tot la acest capitol notam faptul ca intretinerea este simpla iar investitia in mentenanta unui astfel de imobil este adesea mai mica decat cea folosita intr-un spatiu obisnuit.

Sa nu uitam totusi ca demontarea si montarea se poate presta in cazul unei astfel de cladiri in timp ce in cazul unui alt tip de material dezamagirile sunt drastice in contextul in care acestea nu mai poate fi refolosit.

Design

Daca este sa te gandesti la modul in care poti sa operezi cu aceste elemente, nu e greu de realizat faptul ca tot mai multi arhitecti s-au prezentat la concursuri cu astfel de imobile. Acest tip de material asigura transparenta, inaltime dar si un numar mic de kilograme sustinute de constructia pe care o detii.

Metalul reprezinta inca o tendinta puternica si tot mai prezenta in arhitectura moderna. Specialistii sunt incantati sa foloseasca acest tip e material tocmai datorita faptului ca le lasa o mare libertate de miscare si manipulare a obiectelor ori grinzilor folosite.

Siguranta

Sunt unele din cele mai sigure cladiri existente, mai sigure chiar ca spatiile contruite din lemn iar in cazul unor cutremure constructiile din lemn se manifesta cu o rezistenta puternica antiseismica.

Ecologic

Nivelul de poluare pe care acest material il prezinta este minim, cel mult, evidentiaza un aspect de poluare doar in cazul transportului sau dimensionarii acestuia. Fierul este un material care in timp devin reciclabil si nu dauneaza solului nici in timp dar nici pe perioada cat acesta sustine o cladire.

Tehnic

Analizat din punct de vedere tehnic, fierul este o solutie perfecta pentru cazurile in care acesta este combinat cu alte elemente cum ar fi lemnul sau plasticul. Este preferat de constructori deoarece se muleaza bine pe mai multe tipuri de elemente prezente in industria constructiilor. Tot arhitectii sustin ca este unul din cele mai rezistente materiale si ca ofera solutii inedite in proiectare.

Altfel spus, constructiile metalice sunt mai permisive decat cele clasice. Mai multe argumente in favoarea constructiilor metalice oferite de avinci.ro gasiti in randurile mai jos expuse.

Metalul reprezinta o solutie tehnica care face o diferenta clara intre ceea ce poate reusi un constructor cu acest tip de element in comparatie cu altele. Preferat in secolul douazeci si unul, metalul este admirat si pentru faptul ca ofera vizibilitate dar si posibilitatea amplasarii intr-un mod facil al ferestrelor somptoase si impunatoare.