Avantajele multiple ale unui apartament nou

0
Avantajele multiple ale unui apartament nou

Proaspat casatorit, abia angajat, intors in tara cu portofelul sau contul plin, mostenitor al unei sume importante de bani, credit in banca, in oricare din situatiile mentionate mai sus te afli, daca vrei sa-ti cumperi un apartament atunci ai de luat decizii, nu doar una ci mai multe.

Insa cea mai grea dintre ele este daca sa cauti apartamente noi Brasov sau sa-ti achizitionezi un apartament mai vechi din cartierele contruite in anii 80.

Cu siguranta apartamentele vechi au si ele cateva avantaje insa cand vei vedea numarul mare de avantaje ale caselor noi atunci cu siguranta nici nu te vei mai dori sa-ti cumperi un spatiu mai vechi de 5 ani.

Le vom lua pe rand pentru a putea sa le rumegam usor, asadar, notam avantajele apartamentelor situate in blocuri noi mai jos:

1. Spatiu mai mare

De cele mai multe ori, dezvoltatorii imobiliari vin cu o oferta destul de generoasa atunci cand vine vorba de apartamente, fie ca este vorba despre un apartament cu o camera sau un apartament cu doua camere ori unul cu trei, atunci de cele mai multe ori balanta inclina spre unul nou, deoarece, aici ai mai mereu un spatiu mai mare.

2. Design modern

Nici nu incape vorba sa discutam despre acest aspect, analizeaza de exemplu blocurile construite de maurerimobiliare.ro, daca nu reusesti sa vizitezi unul atunci intra macar in online si viziteaza site-ul constructorului unde vei vedea plusul de modern pe care il aduc aceste apartamente.

Acum, muta-te intr-un apartament mai vechi, mai exista acelasi design? Cu siguranta nu iar raspundul nu este unul fara o explicatie logica in spate. Designerii din anii ’70, sau ’80 cu siguranta nu aveau cum sa gandeasca precum un designer actual.

3. Izolatia exterioara si reducerea costului pe termen lung

Noile blocuri vin cu o izolatie exterioara conform standardelor actuale in timp ce pe vechile blocuri se aplica adesea izolatie incompleta, cum adica incompleta? Un vecin isi izoleaza apartamentul, altul nu iar in acest caz, caldura se pierde.

Pierzandu-se caldura risti sa pierzi si mai multi bani din portofel pe timpul iernii astfel ca alegerea inclina iar catre noile apartamente.

4. Spatii / zone mai linistite

Nu de foarte putine ori, locurile in care sunt amplasate aceste noi blocuri sunt linistite. Explicatia este una simpla, desi constructorii isi doresc sa ridice astfel de locuinte in zonele cat mai centrale, PUZ-urile (Planurile Urbanistice Zonale) nu le mai da voie Primariilor sa ofere autorizatii de construire in zonele aglomerate, iar acestia se orienteaza catre zonele de la marginea oraselor. Aici unde nebunia si poluarea parca nu a ajuns atat de agasanta.

5. Finisaje noi

De cele mai multe ori cand te muti intr-un apartament vechi, fie ca este al tau, fie ca stai in el cu chirie, trebuie sa te implici atat financiar cat si fizic in a schimba diverse aspecte. Nu de alta dar nu cred ca ti-ar placea sa locuiesti intr-un apartament unde tevile parca iti soptesc la ureche cum ca ar vrea schimbate iar gletul sau vopseaua mai ca stau sa cada peste tine.

Noile apartamente insa iti pun la dispozitie uneori chiar si posibilitatea de a alege culoarea pe care vrei sa o ai in camere, identitatea gresiei sau tipul de mobila.