Alungarea cartitelor – metode de combatere verificate

0
Alungarea cartitelor – metode de combatere verificate

Cartitele reprezinta o categorie de daunatori foarte speciala. Iar asta deoarece sunt protejate de legile din Romania si totodata nu produc numai daune, ci se dovedesc a fi uneori chiar foarte utile. Drept urmare, atunci cand ne propunem sa scapam de cartite, trebuie sa folosim metode cat mai prietenoase care sa nu le faca rau.

Daca esti in cautarea unui mod eficient, simplu, rapid dar si legal prin care poti scapa de cartite, ai ajuns la locul potrivit. In randurile urmatoare iti vom prezenta metode de combatere ale cartitelor care au fost verificate, iar eficienta lor ridicata este una dovedita!

De regula, stricaciunile cele mai enervante pe care cartitele le provoaca sunt reprezentate de musuroaie. Acestea pot distruge tot aspectul gazonului, stricandu-ti munca de luni de zile pentru a obtine un gazon perfect.

Foloseste un aparat anti cartite

Una dintre metodele cele mai prietenoase prin care poti scapa de cartite este folosirea unui aparat anti cartite. Acestea nu ranesc cartitele, fiind un mod ecologic prin care poti scapa de aproape orice tip de daunatori.

Pentru alungarea daunatorilor, dispozitivele de acest tip folosesc ultrasunete. Acestea sunt emise cu ajutorul unor difuzoare, fiind percepute doar de catre daunatorii cu care ai probleme. Cu toate ca ultrasunetele nu ranesc cartitele, sunt suficient de suparatoare astfel incat sa le alunge in mod permanent.

Poti achizitiona un astfel de aparat de pe Fara-Daunatori.ro pentru un pret foarte avantajos, iar problema cartitelor va fi remediata complet.

Toti utilizatorii care au incercat aparatele cu ultrasunete anti cartite au fost foarte multumiti de rezultatele obtinute.

Construieste un gard metalic in jurul suprafetelor pe care doresti sa le protejezi

O alta metoda foarte populara prin care poti scapa de cartite este constructia unui gard metalic in jurul zonelor pe care doresti sa le protejezi. Este insa foarte important sa ingropi gardul in pamant iar partea de jos sa aiba forma de L.

Daca il vei ingropa la o adancime de cel putin de 30 cm este mai mult decat suficient. Iar cartitele vor fi astfel tinute departe de proprietatea ta.

Foloseste fumigene impotriva cartitelor

Foarte populara este si folosirea fumigenelor cu scopul de a alunga cartitele de pe diferite proprietati. Aceasta are de asemenea o eficienta greu de contestat si este o metoda destul de simplu de aplicat.

Atentie insa, deoarece cartitele sunt foarte inteligente asa ca detecteaza rapid gazele fumigenelor, reusind sa le blocheze construind blocaje de pamant. De aceea, ar trebui sa introduci mai multe fumigene in galerie in acelasi timp, in locuri diferite. Astfel le vei alunga, fara sa le ranesti.

In locul fumigenelor pot fi folosite la fel de bine si batoanele de sulf care sunt folosite pentru a dezinfecta butoaiele.

Apeleaza la plantele a caror miros tin cartitele departe

Exista multe plante care nu sunt pe placul cartitelor. Cele mai populare plante a caror miros reuseste sa alunge cartitele sunt Euphorbia latharis si Ricinus communis, plante care pot fi insa toxice, iar de aceea ar trebui sa fie manevrate cu grija.

Lavanda proaspata dar si crengutele de brand introduse in galerii au, de asemenea, un efect asemanator. Acestea reusesc, cu mirosul lor foarte puternic, sa alunge cartitele intr-un timp foarte scurt.

Asadar, daca ai probleme cu cartitele, atunci ar trebui sa incerci aceste metode de combatere care au fost verificate si care s-au dovedit a fi eficienta in 99% dintre cazurile in care au fost incercate.