Alegerea noilor dinti artificiali

0
Alegerea noilor dinti artificiali

Odata ce gingiile se vindeca dupa implantarea bontului, veti avea mai multe impresii din gura si dintii ramasi. Aceste impresii sunt folosite pentru a face coroana – dintele dvs. artificial artistic. Coroana nu poate fi plasata pana cand maxilarul dvs. nu este suficient de puternic pentru a sustine utilizarea noului dinte.

Dumneavoastra si specialistul in implanturi dentare Cluj puteti alege dintii artificiali care sunt detasabili, fixati sau combinatii de ambele:

  • Amovibil. Acest tip este similar cu o proteza amovibila conventionala si poate fi o proteza partiala sau completa. Acesta contine dinti albi artificiali, inconjurati de guma de plastic roz. Este montata pe un cadru metalic care este atasat la bontul implantului si se fixeaza bine pe pozitie. Poate fi usor indepartat pentru reparatii sau pentru curatarea zilnica.
  • Fix. In acest tip, un dinte artificial este insurubat permanent sau cimentat pe o bontura implantata individuala. Nu puteti scoate dintele pentru curatare sau in timpul somnului. De cele mai multe ori, fiecare coroana este atasata la propriul implant dentar. Cu toate acestea, deoarece implanturile sunt deosebit de puternice, mai multi dinti pot fi inlocuiti cu un implant daca sunt imbinate impreuna.

Dupa procedura

Indiferent daca aveti o interventie chirurgicala de implant dentar intr-o singura etapa sau in mai multe etape, este posibil sa va confruntati cu unele dintre disconforturile tipice asociate cu orice tip de chirurgie dentara, cum ar fi:

  • Umflarea gingiilor si a fetei;
  • Umflarea pielii si a gingiilor;
  • Durere la locul implantului;
  • Sangerari minore.

Este posibil sa aveti nevoie de medicamente pentru durere sau antibiotice dupa interventia chirurgicala a implantului dentar. Daca umflarea, disconfortul sau orice alta problema se agraveaza in zilele urmatoare interventiei chirurgicale, luati legatura cu medicul dumneavoastra dentist.

Dupa fiecare etapa de interventie chirurgicala, poate fi necesar sa mancati alimente moi in timp ce locul chirurgical se vindeca. De obicei, chirurgul dvs. va folosi cusaturi care se dizolva pe cont propriu. Daca cusaturile dvs. nu se auto-dizolva, medicul le elimina.

Rezultate

Majoritatea implanturilor dentare au succes. Uneori, totusi, osul nu reuseste sa se conecteze suficient la implantul metalic. Fumatul, de exemplu, poate contribui la esecul implantului si la complicatii.

Daca osul nu reuseste sa se imbine suficient, implantul este indepartat, osul este curatat si puteti incerca procedura din nou in aproximativ trei luni.

Puteti ajuta munca dvs. dentara si dintii naturali ramasi sa dureze mai mult daca:

  • Exersati igiena orala excelenta. La fel ca si cu dintii naturali, pastrati curate implanturile, dintii artificiali si tesuturile dentare. Periutele special concepute, cum ar fi o perie interdentala care aluneca intre dinti, pot ajuta la curatarea colturilor si a crapaturilor din jurul dintilor, gingiilor si posturilor metalice.
  • Consultati medicul dentist in mod regulat. Programati verificarile dentare pentru a asigura sanatatea si buna functionare a implanturilor si pentru a urma sfaturile pentru curatarea profesionala.
  • Evitati obiceiurile daunatoare. Nu mestecati articole grele, cum ar fi gheata si bomboanele dure, care va pot sparge coroanele – sau dintii naturali. Evitati tutunul si produse de cofeina. Obtineti tratament daca va stergeti dintii.