Alegerea anvelopelor auto

0
Alegerea anvelopelor auto

Multi stiu ca trebuie, putini inteleg de ce trebuie sa ne schimbam anvelopele in cele de iarna o data cu scaderea temperaturii de afara sub acel prag. Ei bine, fie ca aveti anvelope de vara sau all season, cu acea schimbare brusca in temperatura cauciucurile nu pot sa mai faca fata, in plus nu numai ca devine mai rigid ci si dauneaza semnificativ duratei sale de viata. Acesta ar fi principalele motive pentru care schimbarea anvelopelor in cele de iarna este obligatorie.

In plus, pe un carosabil mai dificil, indiferent ca este umed, inghetat sau inzapezit, anvelopele de iarna se vor purta intotdeauna mult mai bine decat niste anvelope de vara , care nu numai ca nu pot face fata, dar vor solicita si mai mult din capacitatile autovehiculului dumneavoastra, ceea ce inseamna mai mult consum si ca piesele importante vor fi mai solicitate.

In concluzie, cunoasterea autovehiculului si implicit a anvelopelor precum si cum sa iti alegi anvelopele potrivite este un lucru foarte important pentru fiecare sofer, intrucat nu numai ca poate sa faca diferenta dintre un consum mic si unul mai mare, insa poate sa previna accidente grave care au loc din cauza pierderii controlului autovehiculului, ca urmare a folosirii unor anvelope de vara pe un carosabil inghetat, lucru care este extraordinar de periculos, atat pentru tine, pasagerii tai cat si pentru ceilalti participanti la trafic.