A mai cazut o stea…Gheorghe Dinica

0

Afland asemenea veste, ramai fara cuvinte, si asta pentru ca nu ai ce sa spui. Socul este prea mare si atat psihicul cat si sufletul, refuza sa gandeasca si sa accepte ca a mai cazut o stea…
Gheorghe Dinica, s-a stins azi 10 noiembrie 2009, in urma unui lung chin. Un actor de o valoare inestimabila, care facea parte din galeria de aur a teatrului si filmului romanesc. Talentul sau actoricesc l-a facut unic, Gheorghe Dinica lasand in urma lui roluri alea caror interpretare este imposibil de egalat. A stiut sa dea viata fiecarui personaj interpretat, a facut din scena rolul vietii lui. Despre acest mare maestru se poate vorbi fara incetare si tot ar ramane mereu ceva de spus. Se pare ca de ceva timp, Dumnezeu a hotarat sa cheme in cer marile valori alea scenei romanesti, dar a caror contributie artistica va ramane vesnic vie, dainuind in timp, marturie a ceea ce a insemnat candva galeria de aur a scenei romanesti.
Cu imens regret ne luam ramas bun de la una din marile figuri ale scenei romanesti, maestrul Gheorghe Dinica. Odihneasca-se in Pace!