5 mituri desfiintate despre liposuctia abdominala

0
5 mituri desfiintate despre liposuctia abdominala

Fără îndoială că imaginea pe care o avem despre noi îndeplinește un rol esențial în ceea ce privește construirea relațiilor atât din punct de vedere social, cât și profesional. Din acest motiv, ar trebui să fim mulțumiți pe deplin de imaginea pe care o vedem în oglindă și totodată să ne simțim confortabili în propria piele.

Ce este liposucția ?

Liposucția constituie o procedură de natură estetică prin intermediul căreia sunt eliminate depozitele de grăsime din zone corporale diferite precum: șolduri, fese, bărbie, gât, coapse și abdomen.

Cu toate că, medicina a cunoscut o evoluție extraordinară în ultimii ani, circulă tot felul de mituri despre liposucție – adesea cunoscută și sub denumirea de lipoaspirație – care influențează factorul de decizie al celor care vor să se opereze. Iată câteva dintre miturile care determină oamenii să nu apeleze la această operație estetică cu toate că își doresc să-și redefinească formele corporale:

  1. Liposucţia este o tehnică de slăbire.

Greșit! De fapt, utilizând acest procedeu, se pot îndepărta depunerile de grăsime, dar acest lucru nu semnifică faptul că lipoaspirația poate înlocui o cură de slăbire. De altfel, esteticienii recomandă pacienților să recurgă la o astfel de intervenție doar în momentul în care au o greutate stabilă.

  1. Pacienții care suferă de obezitate sunt potriviți pentru această intervenție.

Total neadevărat! Liposculptura nu trebuie privită ca un remediu împotriva obezității. Dacă cineva dorește să apeleze la lipoaspirație, este recomandat să opteze pentru un stil de nutriție echilibrat și să facă mai multe exerciții în fiecare zi. Ulterior, se poate recurge la operația de liposucție pentru a elimina straturile de grăsime care nu au dispărut chiar dacă persoana a practicat sport și a ținut o dietă alimentară adecvată.

  1. În cazul lipoaspirației, este indicată eliminarea cât mai multor rezerve de grăsime.

În niciun caz, acest mit nu este valabil! De regulă, se recomandă ca depozitele de grăsime eliminate să fie mai puține, nicidecum mai multe. În primul caz, se poate reveni asupra procedurii, corectându-se, însă în cea de-a doua situație, va fi foarte dificil să se poată „repara” o zonă a corpului din care a fost îndepărtată prea multă grăsime.

  1. Procedura efectuată vă poate scăpa de celulită.

Fals! Intervenția nu are efecte asupra celulitei, ci doar asupra depozitelor de grăsime depuse în diferite zone corporale. Prin urmare, dacă înainte de procedură, vă confruntați cu neplăcerile cauzate de celulită, fără îndoială că veți avea această problemă și după realizarea acestei operații.

  1. Operaţia de liposucție este mult prea scumpă.

Când e vorba despre aspectul nostru fizic, nimic nu poate fi prea scump, mai ales dacă investiția chiar merită. Această procedură estetică nu este deloc simplă și prezintă anumite riscuri ca orice intervenție de natură medicală, așadar numai un specialist cu experiență vă poate ajuta să vă îmbunătățiți imaginea.

Dacă vă întrebați „cât costă o operație de liposucţie?” ar trebui să știți că nu există un preț standard, iar costurile diferă atât în raport cu tipul de intervenție efectuat – tumescentă, laser, vaser lipo, lipoză etc cât și în raport cu numărul de zone tratate. Un alt aspect care poate influența costul unei operații de lipoaspirație este tipul de anestezie care se utilizează. De regulă, prețurile pentru efectuarea unei lipoaspirații efectuate sub anestezie locală sunt mai mici față de cele realizate sub anestezie generală.